Tijdens de Week van Hoop ontvingen de bezoekers een kaartenset met daarop kunstwerken die (oud-)cliënten van De Hoop maakten. Bekijk en lees hier de bijzondere getuigenissen van Linda, Arthur, Kristle, Marinus en Wim.

 


Linda: “Ik voelde me overweldigd door het leven”

Lees en bekijk hier het verhaal van Linda. Linda (nu 38) werd ruim twaalf jaar geleden opgenomen bij De Hoop voor depressiviteit en een verslaving aan blowen. “Ik zag geen richting in mijn leven,” vertelt ze.

 


Arthur: “Als ik drugs gebruikte, hoefde ik even niet bezig te zijn met mijn verantwoordelijkheden”
Lees hier het verhaal van Arthur. Arthur was bijna dertig jaar lang verslaafd aan heroïne. “Heroïne past achteraf gezien wel bij me,” stelt Arthur vast. “Ik was als tiener onzeker. Heroïne maakt dat je ontspant, dat jezelf je kunt loskoppelen van je problemen.”


Kristle: “Ik leef nu echt”

Lees en bekijk hier het verhaal van Kristle. In iedere kamer in het zonnige appartement van Kristle hangt wel een zelfgemaakt schilderij. Elk werk van deze oud-cliënte laat een ander stukje zien van haar lange weg van wanhoop en verslaving naar herstel. “Ik ben God zo dankbaar,” vertelt Kristle enthousiast. "Ik leef nu echt, in plaats van alleen maar te overleven.”


Marinus: “De Heer houdt me vast”

Lees en bekijk hier het verhaal van Marinus. Marinus (39) worstelt al lange tijd met depressies. Zes jaar geleden kreeg hij ook een burn-out. Sinds begin dit jaar is hij vier ochtenden aan de slag bij De Hoop Maatwerk. Hier kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in hun eigen tempo een aantal vaardigheden aanleren, zoals structuur, ontspannen en contact maken.


Wim: “Bouw je leven niet op mensen of spullen, maar op God”

Lees en bekijk hier het verhaal van Wim. Zes maanden werkt Wim (53) al aan een kleine replica van de Ark van Noach. Hiervoor gebruikt hij duizenden roerhoutjes die hij stuk voor stuk aan elkaar plakt en geduldig bewerkt. “Ik vind het verhaal fascinerend,” vertelt Wim: “Het gaat over Gods grootheid en Zijn genade. En het vertelt ook iets over mij”.

PS: Was je er niet bij tijdens de Week van Hoop en wil je toch graag de kaarten ontvangen? Dan kan door een telefoontje of mail naar het Contactcentrum van Vrienden van De Hoop: info@vriendenvandehoop.nl of (078) 6 111 355. We sturen de kaarten dan toe.

Delen via: