Elke cliënt van stichting De Hoop heeft zijn of haar eigen verhaal. Verhalen van verlies, eenzaamheid, verloedering en rouw. Maar ook verhalen van leven, overwinning en genezing!  Deze 'Verhalen van Hoop' getuigen van de wonderen die God verricht. Juist ook voor mensen waarin bijna niemand meer gelooft. De cliënten hieronder willen hun verhaal met jou delen en getuigen van wat God in hun leven heeft gedaan.

Anna * werd geholpen bij Sta op Zorg in Vlissingen. "Ik heb een behoorlijk traumatische jeugd gehad. Mijn moeder wilde mij niet en zei dat ook tegen mij. Ze wenste mij absoluut niet.’’ 

 

 

Michel (39) werkt jarenlang zo’n zestig uur per week. Intussen raakt hij verslaafd aan blowen. Bij De Hoop leert hij om zonder een verslaving te leven én op een goede manier met werk om te gaan.

 

 

Jane Van je verslaving afkomen is zwaar. Maar stel je voor dat je intussen ook voor drie kinderen moet zorgen. Dat was bijna twintig jaar geleden de situatie waar Jane* voor stond.

 

 

Marlene Niemand zit te wachten op opname in een kliniek; een kind al helemaal niet. Soms is er geen andere uitweg, zoals bij het gezin Villerius. Inmiddels hebben Marlene (destijds veertien) en haar vader Kees ervaren: “Uiteindelijk is letterlijk afstand nemen alleen maar goed geweest."

 

Mireille “Als ik niet bij De Hoop was opgenomen, liep ik rond als een halve zombie, helemaal verslaafd”, vertelt Mireille. “Ik kom oorspronkelijk uit Curaçao. Ik was verslaafd aan cocaïne, marihuana en nicotine toen ik nog daar nog woonde. Eerdere aanmoedigingen van familie om te stoppen kwamen niet aan. Totdat ik zwanger raakte. Op dat moment ging het niet alleen meer om mijzelf

 

 

Delen via: