Dit najaar zendt Family7 een nieuwe serie Verhalen van Hoop uit. In deze programma's doen oud-clënten van De Hoop hun verhaal. U hoort over de problemen uit hun verleden én hoe God hun leven veranderde. Hieronder kunt u de al uitgezonden afleveringen terugkijken.

  02-10-2016 Ton
 Als Ton dakloos wordt, slaapt hij maandenlang in de buitenlucht, ook als het vriest. Hij verkoopt de straatkant om in zijn inkomsten te voorzien. In zijn kwetsbare positie merkt hij hoe onaangenaam mensen kunnen doen. Maar hij ziet ook de andere kant: onbekenden helpen hem en hij vindt letterlijk en figuurlijk warmte in het inloophuis van De Hoop. Bekijk de aflevering.

  09-10-2016 Ulrich
 Als kind is Ulrich een verlegen jongen. De onzekerheid verdwijnt als hij kennis maakt met drugs en XTC. De pillen brengen hem ook iets anders: psychoses. Er volgt een jarenlange strijd tussen goed en kwaad. Totdat hij het uitroept naar God. Bekijk de aflevering.

 

  16-10-2016 Kristle
Kristle volgt een goede opleiding, maar daarna gaat het bergafwaarts. Ze komt terecht in het uitgaansleven en leert drank en drugs kennen. Ze krijgt te maken met justitie. Meerdere keren doet ze een zelfmoordpoging. In God gelooft ze niet. Toch komt ze terecht bij De Hoop. Daar verandert de God die ze niet wil kennen haar leven. Bekijk de aflevering.

 

 23-10-2016 Vincent
Vincent groeit op met een gewelddadige vader. Ook heeft hij vanaf jonge leeftijd last van schuldgevoelens. Vincent dempt zijn emoties met hasj en andere drugs. Hij wordt steeds agressiever, waardoor hij vervreemdt van zijn familie en vrienden. Als hij uiteindelijk alles en iedereen kwijt is, komt hij met één tasje kleren naar De Hoop, op zoek naar hulp. Bekijk de aflevering.

 

 30-10-2016 Perry
Perry groeit op tussen de ruzies van zijn ouders. Om maar thuis weg te zijn, trouwt hij jong. Zijn huwelijk wordt geen succes. Perry vlucht in werk en maakt lange dagen. Voor de buitenwereld is hij succesvol, maar van binnen is hij ongelukkig. Twee keer krijgt hij een burn-out.  Als hij helemaal vastloopt, krijgt hij de ingeving om naar De Hoop te gaan. Bekijk de aflevering.

 

 6-11-2016 Glenda
De jeugd van Glenda is een nachtmerrie. Haar moeder verwaarloost haar en in het pleeggezin waar ze terechtkomt wordt ze mishandeld. Al vroeg leert Glenda drugs kennen. Ze wordt ook al jong moeder. In totaal krijgt ze zes kinderen, van wie er één overlijdt. Haar kinderen dringen erop aan dat ze hulp zoekt voor haar verslaving. Glenda twijfelt, maar als ze God steeds beter leert kennen besluit ze naar De Hoop te gaan. Bekijk de aflevering.

 13-11-2016 David
David groeit op met een criminele vader en opa. Van jongs af aan is hij daardoor in het dorp waar hij opgroeit een buitenbeentje. Al vanaf zijn twaalfde zoekt hij zijn heil in drugs. Als hij ouder wordt, wordt ook David crimineel. Onder invloed van drugs doet hij gewelddadige dingen. Daarnaast krijgt David last van psychische problemen. Maar liefst 23 keer wordt hij opgenomen. Als hij God leert kennen, begint zijn leven te veranderen. Bekijk de aflevering.

 18-12-2016 Esmeralda
Esmeralda groeit op in een groot gezin waar zij zich de vreemde eend in de bijt voelt. Er is veel geweld, maar naar buiten toe houdt de familie de schijn op. Om te kunnen omgaan met al haar gevoelens, snijdt Esmeralda zich. Ook heeft ze meerdere persoonlijkheden. Als Esmeralda een bewuste keuze maakt voor God, besluit ze hulp te zoeken. Ze komt naar De Hoop, maar ook dan ligt er nog een lange weg voor haar voor ze zichzelf kan accepteren. Bekijk de aflevering.

04-10-2015   Tonny
Tonny begint op jonge leeftijd te blowen. Al snel gebruikt hij steeds   zwaardere drugs. Een politieagent zorgt ervoor dat hij hulp krijgt bij De Hoop.  Daar leert hij God kennen. Maar dan ligt er nog een lange weg voor hem, waarin hij God vaak weer vergeet. God blijkt hem echter niet te vergeten! Bekijk de aflevering! 

 

 11-10-2015   Ester
Ester wordt als kind verkracht en verliest haar vader als ze nog maar een tiener is. Als ze dakloos raakt, komt ze bij De Hoop terecht. Daar ontdekt ze dat ze een slecht zelfbeeld heeft en dat ze gelooft dat ze alleen bestaansrecht heeft als ze zorgt voor anderen. Bekijk de aflevering!


 

18-10-2015   Tom
Tom komt als kind in contact met een buurman die hem misbruikt en hem in aanraking brengt met pornografie, roken en drinken. Er volgt een jarenlange verslaving. Pas als hij God leert kennen, verandert zijn leven. Bekijk de aflevering!

 

1-11-2015   Eddy
Eddy raakt op jonge leeftijd zijn vader kwijt. Hij wordt een dwarse puber die graag de grenzen opzoekt. Hij komt terecht in een leven vol verslaving. Hij wil wanhopig graag afkicken, maar dat lukt hem maar niet. Tot hij op een nacht tot God roept om hulp. Daarna gebeuren er bijzondere dingen. Bekijk de aflevering! 

 

8-11-2015   Daniël
Daniël maakt op jonge leeftijd al veel mee. Zijn vader doet in zijn bijzijn een zelfmoordpoging en zijn moeder gaat relaties aan met agressieve mannen. Daarnaast wordt hij gepest. Daniël vindt als hij nog maar dertien is een uitlaatklep in alcohol. In de jaren erna ontdekt hij ook drugs. Als Daniël in de gevangenis terechtkomt, gaat hij nadenken over God. Dat verandert zijn leven. Bekijk de aflevering!

 

15-11-2015  Maurits Jan
Maurits Jan loopt bij zijn geboorte een hersenbeschadiging op. Met zijn ouders brengt hij zijn eerste jaren door in Saoedi Arabië. Terug in Nederland wordt hij gepest en krijgt hij een ernstig ongeluk. Als tiener voelt hij zich vaak onbegrepen en alleen. Rapmuziek helpt hem om zich beter te voelen, maar hij zoekt ook steeds meer zijn heil in drank en drugs. Hij komt terecht in de criminele wereld. Bekijk de aflevering!

 

22-11-2015  Peter
Peter groeit op met een gewelddadige vader. Al als jonge tiener komt hij in aanraking met drank en drugs. Hij wordt een crimineel die berucht is in de verre omgeving van Dordrecht. Ook laat hij zich steeds meer in met occulte zaken. Maar dan leert hij God kennen... Bekijk de aflevering!

 

20-12-2015  Nolayca
 Nolayca komt vanaf haar dertiende terecht in een wereld vol seks, drank en drugs. Ze werkt als prostitutiee en krijgt met veel geweld te maken. Dan laat God haar zien dat, als ze zo doorgaat, ze zal sterven. Nolayca besluit dat het tijd is om hulp te zoeken. Bekijk de aflevering!

 

Overzicht uitzendingen 2014-2015

Verhalenvh Michel12-11-2014   Michel
Michel heeft geen gemakkelijke jeugd. Hij wordt misbruikt. Ook is zijn stiefvader alcoholist. Eenmaal volwassen raakt hij verslaafd. Zijn huwelijk gaat kapot en daarna steeds meer van zijn leven. Tenslotte zoekt hij hulp. Jezus komt terug in zijn leven en samen met Hem bouwt Michel zijn bestaan weer op. In deze uitzending vertelt hij erover. Bekijk de aflevering! 

19-11-2014   Renate
Ze is amper één jaar oud als haar moeder afstand van haar doet. Haar vader heeft ze nooit gekend. Kindertehuizen en pleeggezinnen bepalen haar jeugd. Renate wist niet wat liefde was en niemand kon het haar geven. Toch is het uiteindelijk goed gekomen. In deze uitzending vertelt ze hoe. Bekijk de aflevering!

26-11-2014   Jonathan
Als Jonathan dertien is steelt hij een paar xtc pillen van zijn broer. Zo begint zijn verslaving. Een paar jaar later is hij ook verslaafd aan cocaïne en wordt hij drugsdealer. Vanaf zijn twintigste probeert hij clean te worden in de ene verslavingskliniek na de andere. Hij wordt echter pas genezen als hij een bijzondere ervaring met God heeft. In deze uitzending vertelt hij erover. Bekijk de aflevering!

3-12-2014   Mark 
Mark groeit op in een gelovig gezin. Als kind vinden de mensen om hem heen hem niet altijd gemakkelijk in de omgang. Hij voelt zich vaak afgewezen. Op zijn veertiende gebruikt hij voor het eerst drugs. Hij weet dat het niet goed is, maar het helpt hem om tot rust te komen. Mark gaat steeds meer drugs gebruiken, en is ook vaak dronken. Langzaam komt hij in een alsmaar duisterder wereld terecht. In deze uitzending van Verhalen van Hoop vertelt hij hoe hij daar weer uitkwam. Bekijk de aflevering!

10-12-2014   Wout
Wout groeit op in een gezin met veel geheimen. Al op jonge leeftijd heeft hij ze ook: als hij veertien is begint hij softdrugs te gebruiken. Een paar jaar later komen daar heroïne en cocaïne bij. Er volgt een lange periode van gebruik en criminaliteit. Hierdoor zit Wout een aantal keer in de gevangenis. Pas als hij God leert kennen komt er langzaam verandering in zijn leven. In deze uitzending van Verhalen van Hoop vertelt hij erover. Het verhaal van Wout. Bekijk de aflevering!

24-12-2014  Chantalle
De ouders van Chantalle gaan uit elkaar als ze zes is. Ze houdt veel van hen en heeft het hier erg moeilijk mee. Als puber wordt ze steeds opstandiger. Ze ontdekt het uitgaansleven, stort zich van de ene relatie in de andere en raakt verslaafd aan blowen en alcohol. Al die tijd weet ze dat God er is, maar toch gaat het steeds weer fout. Totdat Chantalle besluit dat ze hulp moet zoeken. In deze uitzending van Verhalen van Hoop vertelt ze wat er toen gebeurde. Bekijk de aflevering!

07-01-2015  Kees Jan
Kees-Jan groeit op in een christelijk gezin. Op zijn negende wordt hij seksueel misbruikt en dit verandert veel in hem. Dit maakt dat hij zich op latere leeftijd volledig stort op zijn carrière. Toch gaat het uiteindelijk helemaal mis. Maar er komt een verandering... Bekijk de aflevering!


14-01-2015  Sjon
Sjon is dertien als hij wiet begint te gebruiken. Daarna is hij een aantal jaren verslaafd aan alcohol en vervolgens leert hij harddrugs kennen. Ook lijdt Sjon aan borderline, een persoonlijkheidsstoornis die zich bij hem uit in ongeremd en manipulatief gedrag. Door zijn verslavingen raakt hij zijn werk en zijn huis kwijt. Maar toch komt het goed met Sjon. In deze uitzending van Verhalen van Hoop vertelt hij erover. Bekijk de aflevering!

Bekijk hier de uitzendingen van 2013

Delen via: