Wil je meer weten over verslaving en psychische problemen? Bezoek op  donderdag 27 juni één van de seminars tijdens de Week van Hoop. Deze worden gegeven door zorgprofessionals van De Hoop. Aanmelden kan binnenkort via deze pagina.

Datum
Locatie
Dorp De Hoop, Provincialeweg 122, 3329 KP Dordrecht
Kosten
Toegang is gratis, wel is er een collecte.
Onderdeel van
Week van Hoop

De macht van verslaving en de weg naar herstel

Donderdag 27 juni zijn er interessante seminars te volgen over verslaving en psychische problemen. Ook komt er een seminar over jongeren. Een aantal seminars zijn gebaseerd op een nieuw boek: ‘Van Leegte naar Liefde: over de macht van verslaving en de weg naar herstel’. Dit boek verschijnt vanuit het Kennisinstituut christelijke ggz.

Veel mensen zijn ergens aan verslaafd, bijvoorbeeld bevestiging, status, macht of bezit. Op allerlei manieren kunnen we compensatie zoeken voor een leegte die alleen God kan vervullen – eten en gamen, social media, alcohol, porno en aangepast gedrag. In het boek worden onderliggende behoeften en mechanismen bij verslaving besproken. Verder komt verslaving als psychiatrische problematiek aan de orde, net als het werken aan herstel.