Centrum voor Pastorale Counseling (CPC)

Het Centrum voor Pastorale Counseling (CPC) heeft als doel Gods Woord naar de harten en huizen van mensen te brengen. Dit doen zij door middel van pastorale gesprekken, preventie en onderwijs. In afhankelijkheid van God en onder leiding van de Heilige Geest wil het CPC hulp bieden aan mensen in geestelijke nood.

Het CPC traint jaarlijks meer dan 100 mensen die bijvoorbeeld in hun gemeente verantwoordelijk zijn voor het geven van pastorale hulp. Ook leidt het CPC mensen op die in hun eigen praktijk willen werken volgens de methodes van het CPC. Door andere mensen op te leiden om zorg te geven kunnen veel meer mensen met zorg bereikt worden dan wanneer met alleen zelf die zorg biedt.

Voorbeelden van de trainingen die het CPC geeft zijn ‘Inleiding pastorale counseling’ en ‘Huwelijk en gezin’. ‘Inleiding pastorale counseling’ leert deelnemers om op verantwoorde wijze ingewikkelde problemen aan te pakken, samen met de mensen die bij hen komen voor hulp. ‘Huwelijk en gezin’ is voor iedereen die over deze onderwerpen na wil denken vanuit de Schrift, van pasgehuwden tot mensen die al jaren getrouwd zijn.

Het CPC is opgericht door de Vlaming Jef De Vriese. Nadat deze psycholoog tot geloof kwam zocht hij naar een manier om geloof en hulpverlening met elkaar te verbinden. Zoekend naar een antwoord op deze vraag vond hij aansluiting bij Stichting De Hoop in Dordrecht.

Giften
Het CPC wordt in zijn geheel uit giften gefinancierd. Jaarlijks is er minimaal € 60.000 nodig.

Lees over de hulp die Femke kreeg bij het CPC

Wilt u meer weten over de hulp van het CPC of wilt u CPC steunen?