“Ik zwierf maandenlang doelloos op straat. Je wordt behandeld als grofvuil. Je moet steeds op je hoede zijn. Ik kwam in een cirkel terecht waar ik zelf niet uitkwam. Iedereen op straat heeft zijn eigen verdriet. En iedereen verdooft dat op zijn eigen manier. Voor mij was dat alcohol.” – Samuel

Terwille

In het noorden van Nederland werkt De Hoop samen met Terwille. Terwille biedt hulp aan mensen die te maken hebben met verslaving en/of prostitutie. Samen met de cliënt gaan ze op weg naar een nieuw leven. De regie van de cliënt is daarin belangrijk: het gaat immers om zijn of haar leven. De medewerkers van Terwille werken vanuit een christelijke levensovertuiging. Die identiteit komt naar voren in de manier waarop zij mensen willen benaderen: gelijkwaardig, zonder vooroordeel, vanuit liefde en respect. De medewerkers van Terwille geloven dat mensen bestemd zijn om vrij te zijn!

De regie van de cliënt is belangrijk: het gaat immers om zijn of haar leven

Een hart voor mensen bij Terwille

Vijf christelijke politieagenten richtten in 1998 Terwille op. Terwille biedt in Noord-Holland, Noord-, Oost- en Midden-Nederland hulp aan mensen met een verslaving en hun familie. Ook helpt Terwille vrouwen die uit de prostitutie willen stappen en loverboyslachtoffers, worden mensen toegeleid naar klinieken (zoals De Hoop) en is er woonbegeleiding. Terwille heeft ook hart voor mensen die uit de gevangenis komen en bezig zijn een gezond leven op te bouwen.

“Ik raakte afhankelijk van cocaïne en wiet. Ik wist dat het niet gezond meer was, dus ik zocht hulp via de online chat van Terwille."

Lees het verhaal van Rebecca

Wil je meer weten over hulp bij Terwille of wil je Terwille steunen?